top of page
  • Foto van schrijverEllen

Wat is het beste moment om te starten met laserontharing?

Droom je van een zomer zonder de dagelijkse zorgen van ongewenst haar? Dan is het tijdig starten met laserontharing de sleutel tot succes. Met de juiste planning en voorbereiding kun je genieten van langdurige resultaten en een zelfverzekerde uitstraling. Hier is alles wat je moet weten om je reis naar een haarvrije zomer goed te beginnen.


De Beste Tijd om te Starten met Laserontharing

Voor degenen die streven naar een gladde huid in de zomer, is het belangrijk om je laserontharingsbehandelingen al vroeg in het jaar te plannen. Omdat meerdere sessies nodig zijn voor een optimaal resultaat, is het ideaal om tussen oktober en juni te beginnen met je behandelingen. Gedurende deze periode is de blootstelling aan de zon minder intens, wat essentieel is aangezien je huid zes weken voor en twee weken na elke behandeling niet aan direct zonlicht of UV-stralen blootgesteld mag worden.


Voorbereiden op Jouw Laserontharing

Heb je voorheen gewaxt of geëpileerd? Dan is het aan te raden om 4 tot 6 weken voor je eerste laserbehandeling over te schakelen op scheren. Waxen en epileren trekken het haarzakje eruit, wat het voor de laser moeilijker maakt om het haar effectief te richten en te verwijderen.


Omgaan met Medicatie voorafgaand aan de Behandeling

Het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals Roaccutane, kan je huid gevoeliger maken voor licht, wat van invloed kan zijn op je geschiktheid voor laserontharing. Bespreek eventueel medicijngebruik altijd vooraf met je therapeute om te bepalen of het nodig is om je behandeling uit te stellen tot de medicatie niet meer in je systeem aanwezig is.


Beginnen met laserontharing vereist planning en voorbereiding, vooral als je doel is om in de zomer haarvrij te zijn. Door te starten in de minder zonnige maanden en de juiste voorbereidingen te treffen, zoals het aanpassen van je ontharingsmethoden en het bespreken van je medicijngebruik, leg je de basis voor succesvolle en veilige behandelingen. Volg deze stappen en werk samen met een gekwalificeerde therapeute om deze zomer en daarna van een gladde, haarvrije huid te genieten.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page