top of page

COSMELAN BEHANDELING

DEPIGMENTING PROFESSIONAL TREATMENT BY MESOESTETIC®

"De meest efficiënte depigmenterende behandeling ter wereld. Meer dan een miljoen tevreden cliënten met uitzonderlijke resultaten".

Pigmentatieproblemen zijn een groeiend, wereldwijd probleem; ze treffen meer dan 90% van de volwassenen ouder dan 50 jaar. Ongeacht de huidskleur zijn ze een belangrijk probleem vanwege hun onaantrekkelijke uiterlijk en negatieve psychologische en emotionele impact, die de kwaliteit van leven aantasten. Hyperpigmentatie van de huid wordt veroorzaakt door een abnormale productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de huidskleur, en is een gevolg van ongecontroleerde, plaatselijke overproductie van melanine, waardoor een onregelmatige huidskleur en donkere vlekken ontstaan.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van hyperpigmentatie?

 • verstoorde hormoonbalans

 • huidveroudering

 • zwangerschap

 • menopauze

 • melasma (zwangerschapsmasker)

 • zonnen zonder bescherming

shutterstock_1251296605_edited_edited.jpg

Hoe werkt een Cosmelan behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken?

Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is een intakegesprek nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem. U krijgt advies over hoe u de behandeling in zijn werk gaat, wat u kunt verwachten en hoe u de thuis producten moet gebruiken.

1. Voorbereiding:
Om de huid goed voor te bereiden op het Cosmelan masker moet de huid een bepaalde tolerantie en conditie hebben alvorens van start te kunnen gaan. De huid wordt door u, minstens 14 dagen op voorhand, thuis behandeld met voorbereidende zuren (dit kan zijn: Brightening Peel Booster, Melan Tran3x gel serum of concentraat, Cosmelan 2,...). Op deze manier verwijderen de zuren dode huidcellen, waardoor het Cosmelan masker beter kan worden opgenomen, alsook de kans op bijwerkingen vermindert.
 
2. Behandeling sessie 1:
De huid wordt in de cabine behandeld met Mesopeel Melan Tran3x, gemiddeld 5-7 dagen vóór het Cosmelan 1 masker.

3. Behandeling sessie 2:
Het Cosmelan 1 masker wordt in de praktijk aangebracht. Dit masker zal afhankelijk van uw huidtype, 8-12 uur op de huid blijven zitten. Na deze termijn, haalt u thuis zelf het masker van uw gelaat met de bijhorende producten. Er wordt dus aangeraden om deze behandeling in de ochtend uit te voeren en in de loop van de dag niets meer te doen. Zodoende dat u rustig thuis uw masker kan laten inwerken.
Indien nodig wordt er na 14 dagen (of later), een tweede sessie Cosmelan masker 1 uitgevoerd, op lokale, hardnekkige pigmentvlekken. Deze sessie zit inclusief de behandeling.

4. Controle moment:
Ongeveer 48h na het verwijderen van het Cosmelan 1 masker, wordt er een afspraak vast gelegd ter controle en krijgt u Cosmelan 2 crème mee naar huis om de starten met de nabehandeling.

5. Nabehandeling:
Thuis zet u de behandeling verder met bijhorende producten die in het startpakket zitten. De totale behandeling neemt ongeveer 6 maanden in beslag. Ook dient u het eerste jaar na de Cosmelan behandeling voorzichtig te zijn met zonvakanties, zonnebank voorgoed te bannen, uw gelaat steeds beschermen met SPF50 of meer. Informatie en vragen worden steeds op de eerste consultatie besproken of tijdens de opvolging via onze WhatsApp service.
 
Het exacte behandelprotocol en gebruiksaanwijzing ontvangt u vanaf het moment dat u akkoord gaat om de behandeling te laten starten. In de periode van de eerste maand van de nabehandeling heeft u recht op een 2de controle moment, eventueel inclusief nabehandeling.


Hoe zal ik een Cosmelan behandeling ervaren en voor hoe lang?
U zal roodheid, verkleuring van de huid, branderigheid, afschilfering (peeling en continue vernieuwing van de huid), gevoeligheid en jeuk ervaren. Dit kan de ene dag meer optreden dan de andere dag. De eerste maand zal dit het meeste zijn en neemt af/ verbetert zich met de tijd. Deze gevoeligheid zal enkele maanden aanhouden maar komt 100% terug naar een normaal niveau. De tijd die dit in beslag zal nemen hangt af van persoon tot persoon. Buiten het start pakket (behandel protocol voor thuis), zijn er nog enkele andere producten die vrijblijvend aangeraden worden om bij te kopen voor meer comfort en hydratatie van de huid.


Welke resultaten mag ik verwachten en binnen welke termijn?
De eerste maand zal uw resultaat voor 90% zichtbaar zijn, de volgende 4 tot 6 maanden zullen de volgende 5% zich blijven vervolledigen. Daarom is het belangrijk u steeds aan het behandelprotocol te houden Na deze termijn zullen uw pigmentvlekken voor maximaal 95% of zelfs volledig verdwenen zijn. Ook na deze termijn is het belangrijk om ten allen tijden uw huid te blijven beschermen met de hoogste zonbescherming Melan 130+ Pigment Control.

Wat mag ik niet doen en wel doen voor/na de Cosmelan behandeling?

 • Indien u andere huidverzorgingsproducten gebruikt dan Mesoestetic is het aangeraden om hier minstens 7 dagen voor de start van de behandeling mee te stoppen.

 • U mag geen andere huidverzorgingsmerken, noch producten gebruiken, dan deze van Mesoestetic gedurende de termijn van uw behandeling.

 • Zonnebaden, zonnebanken, reizen naar zonnige landen en onbeschermd (zonder SPF50) rondlopen kunnen niet. Dit zou tevens jammer zijn van de investering en moeite die u hiervoor doet.

 • Vermijdt de eerste 2 weken na de behandeling alle warmtebronnen, zoals intensief sporten, sauna’s en een hete douches.

 • Eventuele huidvelletjes door de afschilfering mag u er niet aftrekken, deze dienen vanzelf af te vallen.

 • Gebruik minimaal de eerste 4 weken na de behandeling geen scrub of andere peelings.

 • Make-up kan worden aangebracht na één week.

 
Wanneer u deze behandeling overweegt, hou er dan rekening mee om dit op een gepaste tijd in te plannen. De eerste twee tot acht 
weken zal de vervelling en vernieuwing van uw huid intens gebeuren, hou hier vooral rekening met geplande evenementen.
 

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor de Cosmelan behandeling?
De behandeling kan niet worden toegepast indien één of meerdere van deze volgende punten van toepassing zijn:

 • kanker

 • zwangerschap

 • bij het geven van borstvoeding

 • open wonden

 • infecties

 • indien u recent een chemische peeling van een ander merk liet uitvoeren

 


Wat is de kostprijs van een Cosmelan behandeling?
VOOR de behandeling:
Om de voorbehandeling van start te laten gaan dient u, minimaal 14 dagen op voorhand, gebruik te maken van de Brightening Peel Booster. Deze dient u op voorhand aan te schaffen aan €56.

TIJDENS de behandeling:
De aankoopprijs van de behandeling bedraagt €770 (incl. voorbehandeling t.w.v. €90) + het startpakket aan thuisproducten t.w.v. €399. Het kan zijn dat u achteraf eventueel een tweede of derde maal Cosmelan 2 en Melan Recovery dient aan te schaffen, voor een optimaal resultaat. Deze zijn exclusief het startpakket.

Het startpakket thuisproducten bevat:
· Hydracream Fusion
· Hydratonic Mist
· Melan Recovery
· Melan 130+ Pigment Control
· Cosmelan 2 Crème
· Anti-stress Mask

NA de behandeling:
Verder zijn er een aantal thuisproducten vrijblijvend aangeraden, om in een later stadium van de behandeling, aan te kopen om uw comfort en resultaat te verbeteren, zoals bijvoorbeeld: HA Densimatrix €88, Skin Balance €88, Hydravital Mask €49, Crystal Fiber Mask €15, MelanTran3x concentrate €111, Melan Tran3x gel-cream €85.


*De resultaten van een Cosmelan behandeling kunnen variëren of zelfs niet (volledig) behaald worden bij het niet correct opvolgen van het strikte protocol. We verwijzen u graag door naar onze Algemene Voorwaarden.
 

Cosmelan behandeling, pigmentvlekken verwijderen in de omgeving Limburg o.a. Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Beringen, Zonhoven, Hasselt, Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Ham, Houthalen-Helchteren, Peer & Antwerpen.

WIL JIJ
EEN EGALE HUID?

Heb jij last van pigmentvlekken? Droom jij van een egale huid en een frisse teint? Indien je graag wil ontdekken of een Cosmelan behandeling mogelijk is voor jou, contacteer ons via WhatsApp voor persoonlijk advies.

Cosmelan Glam Pigmentvlekken verwijderen
bottom of page