top of page
shutterstock_1251296611_edited_edited_edited_edited.jpg
Mesopeel
huidverbetering

MESOPEEL

MESOPEEL CHEMISCHE PEELING BEHANDELING  - VOOR ELKE HUID DE JUISTE PEELING

Met een peeling ga je de dode huidcellen verwijderen maar ook de opname van werkstoffen verbeteren en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Met de juiste peelingvloeistof zal de huid weer een frissere uitstraling krijgen en kun je bepaalde huidproblemen behandelen zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes, grove huidstructuur en acné.

Onze huid vernieuwd zich op een natuurlijke manier om de 28 dagen. Naarmate we ouder worden en door verschillende levensfasen zoals adolescentie, zwangerschap of de menopauze gaan, kan dit de huidvernieuwing verstoren of vertragen. Acné, een glimmende huid, grove poriën, rimpels, doffe teint of pigmentvlekken zijn hiervan het resultaat. Met een chemische peeling kunnen we dit verbeteren.

Wij beschikken over een groot gamma aan verschillende chemische peelings van mild tot intensief.

Welke soorten peelings zijn er?​

​1.Mesopeel Lactic
Een melkzuurpeeling zorgt voor de stimulatie van de collageen- en elastinevezels waardoor deze peeling zeer geschikt is voor de behandeling van de eerste tekenen van huidveroudering. Geschikt voor ieder huidtype (speciaal voor gevoelige zones, droge, fijne en/of doffe huid).
 

Geschikt voor:

- Doffe huid

- Expressielijntjes en oppervlakkige rimpels

- Couperose en rosacea

- Behandeling van de oogcontour

 

2. Mesopeel Salicylic

Geschikt voor de vette, acné-gevoelige huid. Salicylzuurpeeling is ideaal voor de behandeling van de vette huid. Deze peeling verzacht de huidoneffenheden van een acné (gevoelige) huid en bestrijdt grove poriën. 
 

Geschikt voor:

- Controleren van de talg afscheiding

- Grove poriën

- Egaliseren teint

- Oppervlakkige acné littekens

- Lichte acné

3.Mesopeel Glycolic

Geschikt voor ieder huidtype (behalve de donkere huidtypes). Glycolzuurpeeling is dé aangewezen intensieve behandeling voor de anti-aging behandelingen dankzij de regenererende en herstellende functie op de huid.
 

Geschikt voor:

- Egaliseren teint

- Verminderen expressielijntjes en oppervlakkige rimpels

- Algemene huidveroudering

 

 

4.Mesopeel Mandelic

Geschikt voor een vette, seborroïsche huid. Amandelzuurpeeling is speciaal voor de verslapte, vette, acné en hypergepigmenteerde huid die tekenen van huidveroudering vertoont.
 

Geschikt voor:

- Controleren talg afscheiding

- Verkleinen verwijde poriën

- Egaliseren teint

 

 

5.Mesopeel Melanostop Tran3x

De melanostop peeling is speciaal ontwikkeld voor de hypergepigmenteerde huid.

 

Geschikt voor:

- Oppervlakkige en epidermale pigmentvlekken

- Ouderdomsvlekken

- Sproetjes

- Doffe huid met een oneffen teint

6.Mesopeel Azelan

Mesopeel azelan is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van de vette huid. Deze peeling verzacht de huidoneffenheden van de acnéhuid, vermindert grove poriën en bestrijdt huidveroudering.

 

Geschikt voor:

- Alle vormen van acné zoals comedonen, puistjes, acné met ontstekingen

- Oppervlakkige acné-littekens

- Oppervlakkige pigmentvlekken door acné

- Littekens

- Rosacea

 

 

7.Mesopeel Modified Jessner 

Deze gewijzigde jessner peeling van Mesoestetic is de perfecte intensieve behandeling voor huidveroudering dankzij de regenererende en herstellende functie op de huid. Geeft een liftend effect en bestrijdt vlekken en acné. Deze peeling wordt ook wel de partypeeling genoemd omdat je een onmiddellijk, liftend, resultaat verkrijgt!

 

Geschikt voor:

- Lichte oppervlakkige rimpels

- Huidverslapping

- Verwijde poriën

- Doffe huid

- Egaliseren teint

- Hormonale acne​

8.Mesopeel TCA 15% of 35%

Een TCA (Trichloorazijnzuur peeling) is wereldwijd de sterkste chemische peeling. Door haar hoge en pure concentraties aan Trichloorazijnzuur. Ideaal voor het intensief behandelen van pigmentatie, vlekken (vb. na acne), zonschade, huidveroudering, littekens, kraaienpootjes, blijvend reliëf in de huid... Een TCA peeling stimuleert intensief de onderliggende lederhuid om nieuw collageen eiwit aan te maken, alsook nieuwe huidcellen, verstevigt de huid elasticiteit en egaliseert de huidteint. U zal bij deze peeling minimum 8-14 dagen vervellen. Deze peeling wordt enkel uitgevoerd in samenspraak en mits een optimale voorbereiding.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

De huid voelt gespannen aan na de behandeling. Afhankelijk van de sterkte van de peeling kan de huid roodheid vertonen, je mag minerale make-up gebruiken om deze te camoufleren. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen tot vervellen, dit is een goed teken want dat wilt zeggen dat de huidvernieuwing is gestimuleerd. Voor de het comfort van de huid te behouden kunnen wij verschillende aanvullende producten aanraden, zoals Fast Skin Repair en Melan Recovery. De huid regelmatig beschermen met een SPF50 is een MUST, wij adviseren het Mesoprotech gamma van Mesoestetic. 

Hoe moet ik mijn huid verzorgen na de behandeling?

Het is belangrijk om de huid goed te verzorgen na de behandeling, anders zal deze zeer droog en trekkerig aanvoelen door het aanmaken van een “nieuwe huid”. ​Persoonlijk productadvies zal bij de afspraak, na de behandeling, besproken worden.

Je kan volgende zaken minstens 1 week vermijden:

  • Zon en zonnebank

  • Sauna en stoombad

  • Hevige transpiratie

  • Zwemmen

  • Peelen van de huid

  • Waxen of laseren

  • Thuisverzorgingsproducten met retinol (vitamine A) en zuren

Hoeveel keer is een Mesopeel behandeling aangeraden?

Een chemische peeling kan altijd als maandelijkse behandeling worden toegepast en werkt diep in huid, waardoor ja na 1 behandeling al een positief effect merkt. Voor een langdurig resultaat adviseren we een regelmatige herhaling van deze peelingbehandeling. Een optimale peelingkuur bestaat uit minimaal 3 behandelingen met een tussenperiode van 2 tot 4 weken. Daarna kunnen onderhoudsbehandelingen ingepland worden naar behoefte (om de 3 tot 6 maanden). Je kan kiezen voor een kuur* van 3 of 5 behandelingen.​

Kan deze behandeling bij iedereen worden toegepast?

Mesopeel kan niet toegepast worden indien er sprake is van: actieve acne, koortslip, huidirritatie, infecties, (huid)kanker, huidziektes, zwangerschap, borstvoeding, diabetes, keloïd, bloedverdunners en/of het gebruik van Roaccutane.

Wat houdt de behandeling in?

REINIGING - TONIC - AANGEPASTE CHEMISCHE PEELING - COLLAGEENMASKER - SPF DAGVERZORGING

Mesopeel.jpg
bottom of page