top of page
Oorkaarstherapie Beringen

OORKAARSTHERAPIE

supplementen
oorkaarstherapie

Oorkaarsen zijn voor 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd.

Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi–indianen met o.a. honingextract, etherisch oliën van lavendel en eucalyptus.

 

DE WERKING:

Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding van het oor en hoofd en de lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Door de warmte gaat het trommelvlies trillen en versoepelt het trommelvlies, waardoor het doorlaatbaar wordt.

 

Tijdens de verbranding zijn verschillende fasen en de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het "schoorsteeneffect" ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft.

 

Oorkaarsen hebben een lokaalactiverende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie.

 

INDICATIES:

  • irritaties aan het oor, neus, voorhoofd en bijholten

  • oordruk (dichtslaan van het oor), oorsuizen

  • hoofdpijn, migraine

  • hooikoorts, verkoudheid

  • keelpijn, ontstoken amandelen

  • stress, nervositeit, angsten, depressies

  • slapeloosheid, vermoeidheid

 

CONTRA INDICATIES:

Toepassing van oorkaarsen raden wij af bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van een allergische reactie, bij acute ontstekingen, bij “buisjes, bij eczeem of schimmelinfecties en bij epilepsie–patiënten.

Je kan oorkaarstherapie als supplement toevoegen bij elke gelaatsverzorging.

Oorkaarstherapie behandeling, oorkaarsen in de omgeving van Limburg o.a. Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Beringen, Zonhoven, Hasselt, Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Ham, Houthalen-Helchteren, Peer & Antwerpen.

bottom of page