top of page
Dermaplaning Hamont

DERMAPLANING

supplementen
dermaplaning

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is een pijnloze behandeling. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’.

 • Verwijderen van dode huidcellen

 • Geeft de huid een direct zichtbare GLOW

 • Verwijderen van donshaartjes

 • Verhelderd oppervlakkige pigmentvlekken

 • Bevorderd de aanmaak van collageen en elastine

 • Bevorderd het verwijderen van onzuiverheden

 • Verbetert de opname (tot 60%) van verzorgingsproducten

 • Zijdezachte huid

1. Het is geschikt voor alle huidtypes.

De behandeling is geschikt voor mensen met verschillende huidtypes. Mensen met zonneschade, fijne lijntjes, een droge huid en een doffe huid zijn allemaal goede kandidaten voor deze behandeling. Maar let wel op: heb je acne, of open wondjes dan zal je moeten wachten totdat dit genezen is.

 

2. Je haar zal niet dikker en donkerder teruggroeien.

Veel mensen zullen misschien bang zijn dat er donkere en dikkere haartjes zullen teruggroeien, maar dit is niet het geval. Aanvankelijk, wanneer de haartjes teruggroeien, zullen de haren wat anders aanvoelen aangezien ze recht groeien. Maar de haren hebben dezelfde textuur en groeien met dezelfde snelheid als daarvoor. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet.

3. Er is geen ‘downtime’.

Soms kan het gezicht een heel klein beetje rood worden na de behandeling, maar dit is niet altijd het geval. 

 

4. Zonnebrand is extra belangrijk.

Natuurlijk moet je dagelijks SPF dragen, maar na de behandeling zal de huid wat gevoeliger zijn. Dus neem je zonnebescherming serieus en vergeet niet te smeren!

 

5. Make-up ziet er nog beter uit.

Heb je ooit gemerkt dat donshaartjes extra opvallen na het aanbrengen van foundation en gezichtspoeder? Maar nadat deze haartjes zijn verdwenen, zal je make-up er heel glad uitzien. Daarnaast zullen je huidverzorgingsproducten ook effectiever werken, aangezien de poriën niet meer verstopt zijn door dode huidcellen. De actieve ingrediënten kunnen dus beter in de huid dringen.

 

6. De resultaten kunnen tot 4 weken zichtbaar zijn.

De behandeling zal dode huidcellen van drie weken verwijderen, dus je zal je gloed een maand lang behouden. Maar omdat de haartjes zullen groeien en er ook nieuwe dode huidcellen opstapelen op de huid, moet je de behandeling ongeveer elke maand herhalen om de resultaten te behouden.

7. Doe de behandeling niet thuis.

Omdat de behandeling wordt uitgevoerd met chirurgische scalpels, en niet zomaar een scheermesje, kun je het beter overlaten aan de professionals!

 

Dermaplaning en acne

Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën over de huid verspreid worden, waardoor de klachten verergeren. In andere gevallen zal het de kans op acne juist verkleinen. Bijvoorbeeld wanneer een cliënt last heeft van een verdikte hoornlaag (hyperkeratose). Dit zorgt namelijk niet alleen voor een grauwe uitstraling, maar kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens worden serums en (acne)crèmes ook beter opgenomen door de huid. Het is een misvatting dat Dermaplaning acne kan veroorzaken.

Contra-indicaties voor Dermaplaning behandeling:

 • Open wondjes

 • Zonnebrand

 • Infecties

 • Actieve herpes (koortslip)

 • Tijdens gebruik van Hydro-cortisonen

 • Actieve acne

 • Eczeem

 • Tijdens antibiotica kuur

 • Huidkanker

Je kan dermaplaning als supplement toevoegen bij elke gelaatsverzorging.

Dermaplaning behandeling in de omgeving van Limburg o.a. Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Beringen, Zonhoven, Hasselt, Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Ham, Houthalen-Helchteren, Peer & Antwerpen.

bottom of page