top of page
  • Foto van schrijverEllen

Wat is SPF in zonbescherming?


Zonnebrand betekent letterlijk “het verbranden door de zon”. Om dit te voorkomen is een SPF in je dagelijkse verzorging erg belangrijk en elke dag van het jaar noodzakelijk, of het nu zonnig, regenachtig of bewolkt is. Elke dag wordt je gezicht blootgesteld aan UV-stralen, ook als je binnen zit. Vanaf het moment dat je jezelf in de spiegel kan zien, zijn er UV-stralen aanwezig. En daar wil je jezelf en je huid zo goed mogelijk tegen beschermen, aangezien deze veel schade aan je huid kan aanrichten. Tijd dus om SPF eens nader te bekijken, want je wilt je huid mooi en gezond houden, niet waar?


Wat is SPF?

SPF is de afkorting van Sun Protection Factor. Deze SPF-factor beschermt jouw huid tegen UV-stralen om zonschade zoals rimpels, pigmentvlekken, uitdroging e.d. te voorkomen. Je vindt bij Mesoestetic een volledig gamma, Mesoprotech®, antiaging zonnecrèmes met een SPF, aangepast aan ieder huidtype. 's Ochtends heb je dus een dagcrème en zonbescherming in één.


SPF om huidveroudering te verminderen

Zonnefilters zijn onderverdeeld in chemische en minerale filters. Chemische filters dringen de huid binnen en absorberen daar de UV-stralen, terwijl minerale filters op je huid blijven liggen en het licht aan de oppervlakte weerkaatsen. De belangrijkste reden om een SPF te gebruiken is om je huid te beschermen tegen huidkanker. Daarom bevat het volledige Mesoprotech® gamma ook verzorgende ingrediënten, die helpen om schade die eerder is opgetreden te herstellen. Het is dus nooit te laat om te beginnen met smeren!


Wat betekent SPF 30, 50, 100 of 130?

Onze Mesoestetic Mesoprotech® producten hebben een SPF factor 30, 50,100 of 130. Maar wat betekenen deze cijfers nu exact? Deze beduiden in hoeverre je SPF de UV-stralen blokkeert. Er is slechts een klein verschil van 1,5% tussen SPF 30 en 50. Ook de sterkte van de zon, het tijdstip en de ligging beïnvloeden de mate waarin een SPF beschermt.


Voor een correct gebruik, is het belangrijk om jouw zonbescherming minstens dertig minuten voor je in de zon gaat aan te brengen en dit om de twee uur te herhalen. Wees niet te zuinig! Voor een optimale bescherming is een halve theelepel product nodig voor je gezicht.


Wat Mesoestetic betreft heeft een goede zonbescherming minstens SPF 50 nodig. Maar ook bescherming tegen HEV-straling (schermstraling) en infrarood licht zijn belangrijk aangezien deze ook huidveroudering stimuleren. Daarom beschermen de zonneproducten van Mesoprotech® de huid ook tegen UVA, UVB, HEV en IR-licht . Zo kun je met een gerust hart naar buiten en achter een scherm zitten.


Welke factor past bij jouw huidtype?

Het gebruik van een SPF is de laatste maar meest efficiënte stap in je dagelijkse huidverzorging. Ga daarom voor zonbeschermingscrème die bij jouw huidtype past. Met ons uitgebreide gamma SPF producten is er altijd de perfecte match voor jouw huid. Zo hebben we:


- Een hydraterende emulsie voor de normaal tot gemengde huid: Light Water Antigaing Veil.

- Een matterende fluid voor de vette en gevoelige huid: Mineral Matt Antiaging Fluid.

- We hebben een voedende moisturizer met SPF50 voor de gevoelige en droge huid: Moisturising Sun Protection.

- Een getinte bescherming met SPF130 voor de pigmentatieproblemen: Melan 130 Pigment Control.

- Een stick SPF100 voor plaatselijke bescherming op lippen, pigmentvlekken en permanent make-up: Sun Protective Repairing Stick.

- Antiging Facial Sun Mist SPF50, handig handtasformaat.

- Antiaging Body Sun Mist SPF 30 als lichaamsbescherming.


Welke SPF is jouw favoriet?


Heb je een vraag over gezichtsverzorging en SPF? Neem dan direct contact op met onze Mesoestetic Skin Expert via de chat op onze website.

19 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page