top of page
  • Foto van schrijverEllen

Let's talk collagen

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Wat is collageen en hoe je tekenen van veroudering kan bestrijden door deze toe te voegen aan uw huidverzorgingsroutine, wordt hier uitgelegd.


Collageen wordt steeds populairder, maar weet je waar het juist wordt voor gebruikt? Blijf verder lezen om meer te weten te komen over de kenmerken en indicaties voor het gebruik van collageen en collageensupplementen.Collageen: wat is het?


Collageen is een ontzettend belangrijk eiwit in ons hele lichaam, je vind het in: je botten, spieren, pezen, kraakbeen, tanden, de bindweefsels, huid, haar en nagels. Het bindweefsel van de huid bestaat maar liefst uit 70% collageen.


Het woord collageen betekent letterlijk samenbinden. Het houdt alles in ons lichaam samen en is een belangrijke bouwsteen voor de huid. Collageen kun je eigenlijk zien als een netwerk van vezels in de huid, het geeft de huid stevigheid en elasticiteit. Wanneer collageen in de huid afneemt, verliest de huid haar stevigheid en gaat de huid verslappen. Zo ontstaan de eerste fijne lijntjes en uiteindelijk rimpels.


Kortom: een tekort aan collageen speelt een belangrijke rol in de veroudering van onze huid.

let s talk collagen glam beauty


De 6 belangrijkste oorzaken van een collageen tekort:


- Natuurlijke aanmaak vermindert

- UV-stralen

- Suiker

- Roken

- Vrije radicalen

- Vervuilde omgeving


Welke Mesoestetic producten bevatten collageen?is een verstevigende crème ontwikkeld met als hoofdingrediënt zeecollageen om het verlies van collageen in het lichaam tegen te gaan en de 3D structuur van de lederhuid te beschermen.

Dubbele werking:

- het houdt het natuurlijke collageen in stand.

- stimuleert de vorming van nieuw collageen.is het is een celserum met lifting-effect dat de vitale functies van de huid reactiveert en zo de huidherstelprocessen stimuleert. Collagen 360° Essence behandelt rimpels en verlies van stevigheid, waardoor de kwaliteit en veerkracht van de huid wordt verbeterd. De huid krijgt haar haar vitaliteit en elasticiteit terug, poriën worden verstrakt en rimpels worden gladgestreken. De textuur van het serum is uiterst licht, waardoor het product snel wordt opgenomen en de huid onmiddellijk zijdezacht aanvoelt.is een oogcrème van de nieuwste generatie om de tekenen van veroudering rond de ogen aan te pakken. De verstevigende ingrediënten, zoals argireline, maken de oogcontour glad en verminderen zichtbaar fijne lijntjes door de collageenproducte te stimuleren. Dé bestseller van 2021!


4. Collagen 360° Elixer


is een drinkbaar voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Door de huid van binnenuit de voeden, werkt het Collagen 360° elixer complementair met het gebruik van thuisverzorgingsproducten of salonbehandelingen.zijn anti-rimpel ampullen met een onmiddellijk liftend effect voor een meer uitgerust en stralend uiterlijk. Ideaal als basis voor make-up of tijdens een vermoeide periode.


Wilt u een collageenproduct opnemen in uw huidverzorgingsroutine? Vind het product dat het beste bij uw huid past!

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page