top of page
  • Foto van schrijverEllen

Hoe je je huid thuis kunt scrubben!

Ontdek de voordelen van het toevoegen van een exfoliatieproduct (peeling of ook scrub genoemd) in uw huidverzorgingsroutine.


Scrub jij je huid regelmatig?

Exfoliatie is een essentiële stap in elke huidverzorgingsroutine, omdat het de dode huidcellen aan de oppervlakte verwijdert, hierdoor voorkom je het ontstaan van verstopte poriën en puistjes. Je huid wordt gladder en egaler en ziet er direct jonger uit. Ook wordt de effectiviteit van de producten die vervolgens worden aangebracht vergroot.

Voordelen:

· ontstopt poriën

· vermindert de zichtbaarheid van rimpels

· laat een doffe huid weer stralen


Chemische of korrel peeling?

Een chemische peeling bestaat uit het aanbrengen van zuren (AHA of BHA) die de dode huidcellen oplossen, zonder enige wrijving. De dode huidcellen worden er als het ware afgeweekt. Op deze manier bereiken we de diepere lagen van de huid en dit zorgt voor langdurige resultaten. Een voorbeeld van dit type peeling is de Mesoestetic Ultimate Micropeel.












Een korrelpeeling daarentegen maakt gebruik van microkorreltjes die door wrijving op de huid de dode huidcellen verwijderen. Mesoestetic Pure Renewing Mask is hier een voorbeeld van.












Alle huidtypes moeten worden geëxfolieerd. We moeten wel het juiste type scub of peeling kiezen dat het beste bij de behoeften van de huid past en deze aanbrengen met de juiste frequentie die door dat huidtype wordt toegestaan. Een gevoelige huid is bijvoorbeeld snel geïrriteerd en wordt gemakkelijk rood, het is dus aangeraden om bij deze te kiezen voor zachtere peelings, zoals Ultimate Micropeel, waardoor de textuur en gladheid van de huid worden verbeterd maar de huid niet wordt gekwetst. Bij een gevoelige of droge huid is één keer per week peelen voldoende, terwijl een vette en gecombineerde huid 2 of 3 keer per week kunnen worden geëxfolieerd.


Wat zijn AHA & BHA en waarom zou ik ze opnemen in mijn skincare?

AHA (glycolzuur, melkzuur, appelzuur en amandelzuur, o.a.) is de afkorting van alfa-hydoxyzuur, AHA’s zijn afgeleid van suikerriet of andere plantaardige bronnen, daarom worden ze vaak fruitzuren genoemd. Deze worden ingezet bij anti-aging behandelingen omdat ze de productie van collageen stimuleren, rimpels verminderen en pigmentvlekken verlichten.


BHA is een afkorting voor beta-hydroxy acid, ook wel bekend als salicylzuur. Laat het woord ‘zuur’ je niet afschrikken. BHA heeft verzachtende en kalmerende en onstekingsremmende eigenschappen waardoor deze vaak wordt ingezet bij een vette huid, gevoelige huid, puistjes en Rosacea.


Kunnen chemische peelings mijn huid beschadigen?

Het gebruik van zuren in cosmetische producten voor thuisgebruik is sterk gereguleerd en vormen weinig tot geen risico voor de huid.


Is het beter om 's ochtends of' s avonds te scrubben?

'S Nachts ondergaat de huid een herstelproces om de agressies die overdag worden ervaren. Daarom versterkt 's nachts scrubben dit proces.


Exfoliëren in de ochtend helpt om onzuiverheden te verwijderen die 's nachts worden geproduceerd en om verstopte poriën te voorkomen. Dit kan de voorkeur hebben bij een vette huid, die meestal te veel talg produceert.


Hoe vaak moet ik mijn huid scrubben?

De frequentie van het gebruik peelings is afhankelijk van het huidtype, de gewenste resultaten en van het feit of u een korrelpeeling of chemische peeling gebruikt. Als u kiest voor een scrub met korreltjes, zoals Pure Renewing Mask, raden we aan om dagelijkse gebruik te vermijden, omdat een overmatige exfoliatie kan leiden tot een gevoelige of beschadigde huid.


Pure Renewing Mask is een gezichtsmasker met biologisch afbreekbare cellulosedeeltjes die helpt bij het zuiveren en verfijnen van poriën. Dit reinigend masker bevat witte klei, die zorgt voor een onmiddellijke reinigende werking door overtollige talg en glans aan het huidoppervlak te absorberen. Bovendien zorgt de samenwerking van salicylzuur en amandelzuur voor een antibacteriële en anti-vlekwerking.


Ultimate Micropeel is een micro-exfoliërende behandeling voor thuisgebruik.

Deze combinatie van zuren is zeer zacht en werkt aan de oppervlakte van de opperhuid, waardoor deze ook geschikt is voor een gevoelige huid. Het verzacht en verfijnt imperfecties in de textuur van de huid, waardoor de natuurlijke huidvernieuwing wordt gestimuleerd.


Ontdek hier alle peelings van Mesoestetic®.


Als u een professionele peeling wilt ondergaan, kan u terecht bij GLAM voor een behandeling op maat van uw huid. Voor een optimale huidverzorging is het aangeraden, in het najaar, een kuur van 3-6 behandelingen Mesopeel of Green Sea Peel te boeken, telkens met een tussenperiode van 2 tot 4 weken. Meer informatie kan u vinden via volgende link: https://www.glambeauty.be/huidverbetering

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page