top of page
  • Foto van schrijverEllen

6 valse mythes over een vette huid

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022


Een acne huid staat erom bekend dikker te zijn dan een normale huid en beter bestand te zijn tegen UV-straling en huidveroudering, maar ook om zijn glans, ruwe en verheven structuur. Een vette acne huid is een van de drie klassieke huidtypes die we allemaal kennen. Maar misschien weten we er niet zoveel van als we denken.

Daarom ontkrachten we zes fabels over de vette huid en de verzorging. Ook maken we van de gelegenheid gebruik om je een paar tips te laten zien voor deze correct te behandelen, waardoor je de strijd tegen acne op een juiste manier kan aangaan.


1: Acne is iets voor tieners

Er is een sterke overtuiging dat acne, die in direct verband staat met een vette huid, alleen bij tieners voorkomt. Niets is minder waar. Er zijn verschillende soorten acne die ook bij volwassen kunnen voorkomen. Zelfs kinderen en/of baby's kunnen last hebben van deze huidaandoening.Mesoestetic Pure Renewing Mask
2: Een vette huid moet vaker gereinigd worden

Een van de meest gekende mythes is dat de huid vetter wordt wanneer men te weinig reinigt. Dit is een vergissing, omdat de productie van talg niet gerelateerd is aan reiniging. Deze mythe leidt ertoe dat we de vette huid intenser gaan reinigen... soms zelfs te veel! Een te agressieve reiniging leidt vaak tot een uitgedroogde (lees vochtarme) vette huid zonder natuurlijke bescherming.


3: Een vette huid heeft geen vocht nodig

Een andere wijdverspreide fabel is het resultaat van verwarring tussen hydratatie en voeding. De lipidelaag, die helpt onze huid te beschermen is een ander gegeven dan het vochtgehalte in de huidvezels. Wanneer een vette huid niet wordt voorzien van voldoende vocht zal dit resulteren in droge, strakke, geïrriteerde... en een vette huid. Dit komt omdat onze opperhuid (lipidelaag) niet zal stoppen met het produceren van talg; integendeel, het zal de talgproductie vermenigvuldigen om deze droogte te compenseren. HA Densimatrix is het musthave hyaluronzuur serum voor elke huid. We kunnen het niet genoeg benadrukken: Eerst water, de rest komt later!


4: Vermijd make-up!

Er wordt ook vaak gezegd dat een vette huid geen enkele vorm van make-up verdraagt. In feite hangt dit af van het type of merk van make-up dat we gebruiken. Wij raden het gebruik van olievrije, niet-comedogene make-up en minerale make-up aan. Vermijd dus van het gebruik van producten met talg die de poriën verstoppen en, op hun beurt, de talgafscheiding blokkeren. Dit kan juist leiden tot mee-eters en mogelijk ook meer acne.


5: Minimaliseer het gebruik van cosmetica

De waarheid is dat in dit opzicht de vette huid vergelijkbaar is met elk ander huidtype: het gaat niet om het vermijden van het gebruik van cosmetica, maar om het gebruik van de juiste producten, met lichte texturen die helpen bij het reguleren van de talgafscheiding en het minimaliseren van oneffenheden. Goedkope, agressieve en uitdrogende producten kunnen meer problemen veroorzaken dan ze oplossen (irritatie, dermatitis, eczeem, enz.).


6: De zon helpt acne te bestrijden

De laatste fabel over een vette huid die we willen ontkrachten is dat de zon de huid "uitdroogt" en dus bijdraagt aan het bestrijden van acne en puistjes. Alsook dat zonnebrandcrèmes niet ten goede komen voor dit huidtype. Alle huidtypes moeten worden beschermd tegen de zon, zeker een huid die gevoelig is aan acne! Door de huid te beschermen tegen UV-stralen vermijden we het verschijnen van post-inflammatoire vlekken (pigmentvlekken). Voor een vette en acne huid raden we Mesoestetic Mesoprotech® Mineral Matt Antiaging Fluid SPF50+ zonecrème aan, de textuur zorgt voor een gepoederde afwerking van de huid en absorbeert overtollig vet en glans.


Ontdek hier alle acne behandelingen van Mesoestetic®.

21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page