top of page
  • Foto van schrijverEllen

6 fabels over zelfbruiners


1. GEEFT JE HUID EEN ORANJE KLEUR

Gelukkig niet! Tenminste, als je de tanningproducten van MARC INBANE gebruikt, want daarin is bewust geen caroteen verwerkt. Dit stofje zorgt bij veel tanning producten voor de typische oranje kleur. Bij onze zelfbruiners hoef je dus niet bang te zijn voor het welbekende worteleffect:


2. MAAKT JE HAREN ORANJE

De producten van Marc Inbane hebben geen effect op je haren, wenkbrauwen, wimpers of baard. Toch komt het weleens voor dat iemand oranje haren of wenkbrauwen krijgt. Dit gebeurt alleen als de haren kort daarvoor zijn geblondeerd, waardoor een reactie met peroxide optreedt. Zorg dus minimaal voor één wasbeurt tussen het blonderen en tannen.


3. ZORGT VOOR MEER PIGMENTVLEKKEN OP JE HUID

Tanningproducten zorgen niet voor pigmentvlekken. Wél kan het zijn dat jouw bestaande donkere pigmentvlekken door de zelfbruiner nog iets donkerder worden. Tip: smeer deze pigmentvlekjes voor het tannen in met vaseline, zodat ze zijn afgeschermd van het product. Lichtere pigmentvlekjes verdwijnen niet door een zelfbruiner, maar vallen vaak minder op door de mooie glow.


4. MAAKT JE HUID SNEL OUDER

Er gaan verhalen de ronde dat de huid door zelfbruiners meer vrije radicalen zou aanmaken, wat wordt gelinkt aan huidveroudering. Door dihydroxyaceton (DHA) in zelfbruiners kan de huid inderdaad korte tijd (24 uur) meer vrije radicalen aanmaken. Dit effect is gelukkig goed op te vangen door de zelfbruiner ruim 24 uur voor het zonnen te gebruiken én de dag na het tannen niet te veel in de zon te gaan. Met een (zonne)crème die rijk is aan antioxidanten bescherm je je huid tegen het verhoogde aantal radicalen. Nog een laatste tip: gebruik je tanningproduct nooit te lang achter elkaar. Gun je huid altijd een paar daagjes rust.


5. GAAT NIET SAMEN MET DE ZON

Je kan prima in de zon gaan met een zelfbruiner. Een tanningproduct heeft alleen effect op de bovenste huidlaag. Een zelfbruiner heeft dus geen invloed op je pigment, terwijl het natuurlijke bruiningsproces in de zon dat wél heeft. Daardoor kun je een zelfbruiner en de zon prima combineren. Zorg wel altijd voor een goede zonbescherming als je de zon ingaat, want een zelfbruiner beschermt je niet tegen de zon.


6. ZORGT VOOR VLEKKEN EN STREPEN OP JE HUID

De tanningproducten van MARC INBANE geven geen vlekken en strepen op de huid, aangezien we je goed uitleggen hoe je het product het beste kunt aanbrengen. Voor het ultieme egale bruiningsresultaat gebruik je best de Glove of Powder Brush.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page